Tandwielen

Dit werk heeft enorm veel tijd en geduld gevraagd, maar ik ben er enorm trots op. Ik vind het een mooie symboliek dat het werk waar ik het meeste tijd in heb gestoken, ook de binnenkant van een klok kan weerspiegelen. Het is de eerste (en voorlopig enige) houtsnede waar ik me aan heb gewaagd. De eerste laag in grijs of groen is een houtsnede en de bovenste, gedetailleerde tandwielen zijn uit lino gesneden.

Ik heb enkele verschillende versies van dit werk gedrukt, maar vind zelf de druk op kurk het meest geslaagd. Omwille van de hoge druk van de pers, de harde stukjes in de kurk en het poreuze hout kan je de structuur van de kurk zelfs een beetje terugvinden in de grijze werken, die later werden gedrukt.

De groene en zwarte uitvoering werd op A4 lichtbruin kraftpapier of donkerder karton gedrukt. De grijze versie werd eerst op vierkante kurken tegels gedrukt, waarna ik toch ook enkele versies maakte op simili japon in groter papierformaat. De totale oplage bedraagt 25 werken. De houtsnede zelf meet 23 x 23 cm. De afdrukken op A4 formaat zijn beschikbaar in de shop. De andere formaten kan ik helaas voorlopig nog niet versturen, maar contacteer me zeker indien je interesse hebt.