Over mij

Ik ben in 2015 gestart aan de Academie van Mechelen in de richting Vrije Grafiek bij Cornel Campo, wat later Grafiekkunst werd bij Petra Everaert. In 2022 studeerde rondde ik mijn specialisatiegraad af en won ik ook de Ernest Albert Talentprijs voor Grafiek. Sindsdien studeer ik verder in Grafiekkunst en het Multidisciplinair Atelier, bij Herman Van Ingelgem. Mijn liefde voor de grafische technieken blijft groot, maar ik probeer me er minder aan vast te houden en me vooral te verdiepen in het beeld en het experiment, ongeacht de gebruikte techniek.

Mijn werk

Bij mijn werk is het proces, het uitdenken van de figuren en voornamelijk het drukproces het belangrijkste. Wanneer ik aan een werk begin, heb ik meestal een idee van waar ik heen wil, maar dat is zelden waar ik uitkom. Ik vertrek van eenvoudige vormen en ga dan aan de slag met eenvoudige kleuren om er iets diepers van te maken. Transparantie, diverse tonen en het gebruik van verschillende lagen in het drukproces zorgen voor een interessanter beeld.

Het drukproces is heel variabel en speels, maar de vormen zet ik wel heel precies en gedetailleerd op de drager. Zo worden de precieze geometrische figuren die we op school leerden kennen getransformeerd tot iets visueel interessant.

Dit is ook een van de redenen waarom ik zelden met traditionele oplages werk. Ik gebruik een drager om tot een bepaald werk en een bepaalde compositie te komen, maar ga die niet meermaals reproduceren. Mijn nieuwsgierigheid drijft me steeds naar een volgend experiment en ik probeer steeds te ontdekken hoe ik het nog verder kan drijven. Eén versie zo goed vinden dat ik er een hele oplage van druk, zonder onderlinge variaties, dat is me nog niet vaak gelukt!